2017. szeptember 4.

Paradicsomlekvár


Bár szokatlannak tűnhet a paradicsom párosítása cukorral, de  igazából egy nagyon  finom, különleges ízvilágú lekvár a végeredmény, amit mindenki a saját kedvenc fűszereivel ízesíthet kedve szerint. A lekvár jól passzol sajtok és sültek mellé, de egy sima vajas kenyéren is nagyot tud dobni. 

Paradicsomlekvár

Hozzávalók: 1 kg érett paradicsom, 1 lilahagyma, 1 marék bazsalikomlevél, 4 evőkanál olívaolaj, 15 dkg cukor, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál fehérbors, kevés balzsamecet, só. .
Elkészítése:


1.      A paradicsomokat megmossuk, keresztben bemetszük, majd 1 percre forró vízbe tesszük.
2.      A héját lehúzzuk, a szárvégét kivágjuk, a paradicsomhúst pedig összevágjuk.


3.      A megpucolt hagymát apróra vágjuk, a megmosott bazsalikomleveleket pedig felaprítjuk.
4.      A hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, megsózzuk és közepes lángon kb. 15 percig főzzük.


5.      Mikor kezd besűrűsödni hozzáadjuk a cukrot és további 10 percig főzzük.

6.      A végén fahéjjal, borssal és kevés ecettel ízesítjük, 2-3 percig forraljuk, majd tiszta, csírátlanított üvegekbe tesszük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...