2017. július 28.

Aszalt paradicsomos vekni


Hozzávalók: 40 dkg kenyérliszt, 3 dl langyos víz, 2 teáskanál méz, 7 g szárított élesztő, 1 evőkanál sovány tejföl, 1 teáskanál Himalája só, 1 teáskanál csilipehely, 10 dkg szárított paradicsom, 4 evőkanál olívaolaj(a szárított paradicsomról is jó).

Elkészítése:


1.      A lisztet egy dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, beletesszük a mézet, a szárított élesztőt, rátöltünk 1 dl vizet, majd összekavarjuk és 10 perc alatt felfuttatjuk.
2.      Hozzáadjuk a tejfölt, a sót, a csilipelyhet és a megmaradt vízzel megdagasztjuk a tésztát. A végén beledolgozzuk az olajat is. Lefedjük és 40 percig kelni hagyjuk.


3.      A szárított paradicsomokat lecsöpögtetjük az olajtól és apróra felvágjuk.
4.      Rászórjuk a megkelt tésztára, majd könnyed mozdulatokkal beledagasztjuk. 10 percig kelni hagyjuk.


5.      Lisztezett felületre borítjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk, majd a két szemközti, rövidebb oldalon a tésztát V alakban kissé behajtjuk. Az egyik hegyes végétől kezdve feltekerjük, minden tekerésnél a tészta végeit lenyomjuk.

6.      A veknit sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 10 percig kelni hagyjuk, majd éles pengével 4-5 helyen bevágjuk. 200 fokon, 40-45 percig sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...